WWSV - een sterk watermerk

Isuzu
 
TopsportVL
 
Van Laer
 
Arena
I-Coats
 
Pitpoint
 
Refibo
 
Begold
 
Suzuki
 
Nationale Loterij

WWSV: sterk in zeilen, surfen, zeilwagenrijden, competitie én recreatie!

Wind & Watersport Vlaanderen is de unisportfederatie voor zeilen en surfen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

WWSV spitst zich niet enkel toe op competitie. Het ondersteunen van recreatieve evenementen zoals de watersportdag, opendeurdagen en bijscholingen zorgen voor een voortdurend contact met de sporters en de clubs, zowel met de beginners als de pro's.

Ongeval?

Ongeval?

WWSV-link

WWSV-link

WWSV-link

WWSV-link

WWSV Shop

WWSV Shop

Meldpunt grens- overschrijdend gedrag

Meldpunt grens- overschrijdend gedrag

WWSV kalender

WWSV kalender

WWSV Nieuws

Hieronder een selectie uit het WWSV nieuws. Een volledig overzicht van alle nieuws kan je vinden op de WWSV nieuwspagina. Wil je alle WWSV nieuws in je mailbox, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.  Alle zeil en surfnieuws kan je steeds sturen naar info@wwsv.be.

Ga naar de WWSV nieuws pagina »

Standpunt WWSV in materie nieuwe wetgeving voor de pleziervaarder

Standpunt WWSV in materie nieuwe wetgeving voor de pleziervaarder
Wind en Watersport Vlaanderen uit zijn bezorgdheid over de ontwerpen van regelgeving voor de pleziervaarder.

Er beweegt heel wat in de regelgeving voor de pleziervaart, dat gaat van brevettering, wettelijke uitrusting tot regels op milieu.
Tot onze spijt moeten we echter vaststellen dat de standpunten van Wind en Watersport Vlaanderen, na de fusie de vertegenwoordiger van 78 aangesloten sportverenigingen en 27.000 watersporters, niet voldoende gehoord worden. Het gaat om een aantal erg belangrijke ingrepen die de beoefening van de watersport beslist minder toegankelijk zouden kunnen maken.

Onze bezorgdheden werden overgemaakt aan de overheid maar toch zijn er nog een aantal knelpunten waarmee WWSV en de Sector het met de overheid oneens zijn.

Klik hier om onze toelichting bij enkele strijdpunten te lezen »

World Cup Series Final 2018

World Cup Series Final 2018

Van 5 tot en met 10 juni verzamelen 's werelds beste zeilers in Marseille voor de Finale van de Sailing World Cup Series 2018. In de Laser Radial klasse gaan Emma Plasschaert en Maité Carlier van start. Bij de mannen, de Laser Standard, starten Wannes Van Laer en William De Smet. In de Nacra 17 varen Jan Heuninck en Anouk Geurts.
Wegens te weinig deelnemers in de 49er heeft World Sailing beslist om deze klasse te schrappen voor de World Cup Final, hierdoor zal het Olympische duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers niet in actie komen.

Klik hier om de races via live tracking te volgen »

Wij bouwen een nieuwe website

Wij bouwen een nieuwe website! Onze excuses voor eventuele problemen op de huidige website. - Het WWSV-Team -

Gratis EHBO initiaties voor de clubs op 23/04 en 7/05

Gratis EHBO initiaties voor de clubs op 23/04 en 7/05

Wind en Watersport Vlaanderen organiseert in samenwerking met de Vlaamse Roeiliga 2 EHBO sessies. Deze gaan door op 2 locaties in Vlaanderen: 

In deze 3 uur durende sessies is er aandacht voor reanimatietechnieken met behulp van een AED, wordt er geoefend op poppen en worden tips gegeven in verband met noodsituaties gelinkt aan watersporten. De lesgevende organisatie Weedoc heeft zijn ervaring met watersporten en er kunnen eigen ervaringen uitgewisseld worden tussen andere watersporters. 

Deze sessies zijn gratis, maar er dient ingeschreven te worden via onderstaand formulier. Hoe meer mensen gepast kunnen reageren bij noodsituaties hoe beter en veiliger onze sport is.  Voor deze sessie kan er niet blijvend ingeschreven worden, dus er snel bij zijn is de boodschap

Inschrijven via deze link »

49 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia

49 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia

Maandag 2 april verschijnen een aantal WWSV-atleten aan de start van de "49 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia" in het Spaanse Palma de Mallorca. Deze wedstrijd is de Europese start van het zeilseizoen voor de WWSV-atleten. Het is een belangrijke voorbereiding op het WK te Aarhus, waar de eerste kansen liggen op een ticket voor de Olympische Spelen. Dit jaar belooft het de grootste editie tot hiertoe te worden met bijna 1200 zeilers uit 60 landen.

De deelnemende WWSV-atleten zijn:

  • Emma Plasschaert - Laser Radial
  • Maité Carlier - Laser Radial
  • William De Smet - Laser Standard
  • Yannick Lefèbvre & Tom Pelsmaekers - 49'er
  • Isaura Maenhaut & Kevin Bonnevie - Nacra 17
  • Jan Heuninck & Anouk Geurts - Nacra 17

Nog een andere Belg die deelneemt in de Laser Standard is Wannes Van Laer.

IRC CR Seminarie 2018 Zeezeilen

IRC CR Seminarie 2018 Zeezeilen

Op 29 maart wordt de jaarvergadering van het zeezeilen georganiseerd in het Gentse Huis van de Sport. Traditioneel staat de toelichting over beide meetsystemen, IRC en CR, op de agenda. Deze worden toegelicht door Carl Sabbe en Stijn Reunis. Dit jaar zal er ook ruim aandacht besteed worden aan de veiligheid van de zeilsport op zee. Zowel voor deelnemers als voor organisatoren. Daarvoor zal Roy Van Aller optreden. als lid van het Sub comité Special Regulations binnen World Sailing en wedstrijdorganisator op het allerhoogste niveau is deze Bressiaan uitstekend geplaatst voor een interessante toelichting. 

De sessie gaat door op 29 maart 2018, Zuiderlaan 13, 9000 Gent om 19.30 uur

Inschrijven kan via deze lin »

WWSV-Link online beschikbaar

WWSV-Link online beschikbaar

Vanaf nu kan u terug uw leden doorgeven via de WWSV-link, het nieuwe ledenadministratieprogramma: https://link.wwsv.be/

Het ledenprogramma hebben we in een nieuw jasje gestoken, maar de manier van werken blijft gelijkaardig (exact dezelfde functionaliteit maar moderner en gebruiksvriendelijker, en ziet er anders uit) als het vorige programma.

Alle leden die in 2017 lid waren en op actief stonden, zijn op passief geplaatst en alle leden die in 2017 op passief stonden zijn in "archief" geplaatst.

Indien het inloggen niet lukt, neem dan contact op met info@wwsv.be

Info@wwsv.be »

WWSV Ledenbijdrage 2018

WWSV Ledenbijdrage 2018
Zoals beslist door de Algemene Vergadering dd. 30/03/2017 wordt er gekozen vanaf 2018 voor een eenvoudig en uniformsysteem voor alle clubs:
  • hoofdlid 18,80 €
  • gezinslid op hetzelfde adres: 4,70 €
  • Jeugdlid op 01/01/2018 jonger dan 26 jaar 9,40 €
  • Voor leden waarvoor geen rijksregisternummer gekend is wordt 1 € toeslag gerekend. Tarief jeugdlid kan enkel toegekend worden indien het rijksregisternummer gekend is.

De extra verzekering voor Kitesurfers blijft ongewijzigd en bedraagt €5,00.
De extra verzekering voor recreatieve zeilwagenrijders bedraagt € 1,54 en € 12,96 voor competitie zeilwagenrijders.
Uiteraard staan wij steeds tot uw dienst voor verdere inlichtingen hierover.

Yachting Awards 2017

Yachting Awards 2017

Op 15 december werden de prestigieuze Yachting Awards 2017 uitgereikt door de Royal Belgian Sailing Federation. De hele zeilwereld verzamelde in het Kasteel van Namen waar Evi Van Acker de trofee al voor de elfde keer in ontvangst mocht nemen.

Yachtwoman 2017: Evi Van Acker

Yachtman 2017: Jonas Gerckens

Sailor of the Year 2017 Youth: Eline Verstraelen

Yachting Manager 2017: Peter Van den Bossche

Surfer of the Year 2017: Thomas Broucke

De zeilwereld zette Evi Van Acker tot slot nog in de bloemetjes voor haar schitterende carrière en Mady Fobert kreeg de Trofee Fellow of Jacques Rogge voor haar verdienstelijke carrière ten dienste van de zeilsport.

Evi Van Acker zet een punt achter haar topsport carrière

Na een zeer succesvolle zeilcarrière heeft Evi Van Acker beslist om met topsport te stoppen en niet door te gaan tot Tokyo 2020. De huidige wereld nummer één kiest voor een leven buiten de topsport, maar het zeilen zal altijd haar passie blijven. Vroeg of laat komen we haar zeker nog eens tegen, op of naast het water.

Na drie Europese titels, twee vice-wereldtitels, een Olympische medaille,... hebben we met Evi veel mooie momenten beleeft, waar we met trots en veel respect naar terug kijken. #EviMerci!!!

Nieuw logo en huisstijl

Nieuw logo en huisstijl
Terwijl er onder motorkap hard wordt gesleuteld aan de sportieve motor van Wind en Watersport Vlaanderen, de fusiefederatie van VYF en VVW Recrea, werd de buitenkant net voorzien van nieuwe verf en kentekens. Wind en Watersport Vlaanderen heeft zijn logo huiswerk af net voor de start van de zomer.

Alle toepassingen van dit logo zullen doorheen de zomer en herfst doorgevoerd worden, zoals een vernieuwde website, WWSV promotiemateriaal, vlaggen, autostickers en affiches. Ondertussen werken we verder aan het opvoeren van de federatiemotor, want inhoud gaat voor ons nog steeds boven verpakking.

Hier kunt u ons logo downloaden: