Kitesafe - Veilig kitesurfen aan de Vlaamse Kust

Veilig kitesurfen

Wind en Watersport Vlaanderen werkt in overleg met alle strand- en kiteclubs aan een veilige kitesurfsport! Het evenwicht tussen het behouden van de vrijheid die deze sport zo aantrekkelijk maakt, en veiligheid van kitesurfers, andere watersporters en kusttoeristen kan alleen bereikt worden door constant overleg met alle betrokken instanties, overheden, kitescholen en clubs. 

Met dit overleg hebben we als watersportsector geprobeerd via het Kitesafe project de wetgeving die er kwam op federaal (update: nieuw KB brandingsporten) en op gemeentelijk niveau (nieuw reglement op komst) te vertalen naar zinvolle en logische richtlijnen. Het kitesafe overleg had als doel het geven van kansen voor een veilige watersport, niet het inperken van de vrijheden van de kitesurfers

Ontdek op deze kitesafe website het aanbod van kitesurflessen en -scholen, de mogelijkheden om te kitesurfen aan onze kust, en de richtlijnen om dit samen met alle andere watersporters en strandbezoekers veilig te doen!

 

Ik wil leren kitesurfen

Wens je te leren kitesurfen, doe dit dan niet op je eentje maar volg les bij een erkende kiteschool. Je leert er in geen tijd de kitesurf basisprincipes op een veilige manier met professionele begeleiding! Ontdek alle richtlijnen om veilig te leren kitesurfen!


Ik ben een ervaren Kitesurfer

Je bent reeds een ervaren kitesurfer en je wil 100% in orde zijn met de wetgeving het water op! Bekijk dan hier de richtlijnen voor veilig kitesurfen aan de Vlaamse kust. Bekijk de richtlijnen om jezelf 100% in orde te brengen!


Ik ben een kitesurf toeschouwer

Kitesurfen is een boeiende sport, om zelf te beoefenen, maar ook om naar te kijken. Via enkele tips kom je als toeschouwer van deze opwindende sport te weten hoe je gevaarlijke situaties kan vermijden. Bekijk de tips om als toeschouwer veilig om te gaan met kitesurfers!

Bekijk de kitesafe folder

Download hier de pdf versie of haal hem in je dichtstbijzijnde surfshop of toeristische dienst.

Kitesafe op twitter

Blijf op de hoogte van het laatste kitesafe nieuws en deel zelf je ervaringen over veilig kitesurfen aan onze Vlaamse kust, volg ons op Twitter!

Gebrevetteerde
klik om alle Kiteclubs te ontdekken
Klik om naar windreport te gaan