Kitesurfen

Kitesurfen kan bij de VYF clubs! Van de kust tot het binnenland, van De Noordzee tot de Maas.

Elke club heeft eigen aanbod aan initiatielessen, trainingen, activiteiten en incentive's. Ga een kijkje nemen op hun website (te vinden via de pagina's VYF clubs) om hun aanbod te ontdekken.

Naast het clubaanbod heeft de VYF tal van programma's om het kitesurfen te promoten en en de kiteclubs te ondersteunen. 

Maak kennis met het VYF aanbod in onderstaand overzicht:

Kitesafe: veilig kitesurfen aan de Vlaamse Kust

Kitesafe: veilig kitesurfen aan de Vlaamse Kust

De VYF samen met de clubs aan een veilige kitesport die de vrijheid die deze sport zo aantrekkelijk maakt blijft behouden. 

Reeds in 2005 was na overleg met de betrokken overheden, de clubs en alle watersportfederaties een ontwerp van kitereglementering bij de overheid ingediend. Na enkele zeer betreurenswaardige ongevallen is de nieuwe regelgeving in een stroomversnelling gekomen.

De VYF is in overleg met alle betrokken overheden en overheidsdiensten, met als doel het evalueren van de reeds gemaakte maatregelen en het vastleggen van een gezamenlijk beleid over alle clubs en federaties heen.

Meer info op de kitesafe website »

Word lesgever Kitesurfen!

Word lesgever Kitesurfen!

Een goede kitesurfscholing vereist bekwame lesgevers in de kitesport, die volgens een gestructureerd leerstappenplan veilig leren lesgeven aan beginners.

Het diploma Initiator Kitesurfen kan worden behaald via de VTS - Bloso. Op 2 april start de eerst volgende cursus! 

Alle verdere info in dit document.

Inschrijven mogelijk via deze link »

VYF handleidingen

De VYF handleidingen zijn de standaard als cursusboek. Erkent door Bloso bevatten ze een volledig overzicht van de windsurftechnieken en terminologie, en een stevige theoretische achtergrond. Alle handleidingen zijn online te bestellen via de VYF shop.

Ook je eigen windsurfbrevet kan je vinden in de shop. Op dit internationaal erkent brevet duiden de clublesgevers je vorderingen aan!

Ga naar de VYF shop »