O’Neill Beachclub KING OF THE PIER - Alternative surf Competition

O’Neill Beachclub KING OF THE PIER - Alternative surf Competition - IS ON op 22-23 april!

O'neill Beachclub Blankenberge geeft een GO voor het eerste wachtweekend O'Neill KING of the PIER! Op zaterdag 22 april is er de golfsurf shortboard fun competitie, op zondag 23 april zijn de Suppers aan de beurt. Meer info (binnenkort) via de facebook eventpagina!

King of the Pier is een alternatieve surf (shortboard) en sup competitie met als doel om in een ontspannen en leuke sfeer kennis te maken met een wedstrijd. Een ervaren jury zal niet alleen punten toekennen tijdens het surfen maar zal van iedere deelnemer de beste surffoto uitkiezen (3 fotograven zullen tijdens het evenement voor het nodige beeldmateriaal zorgen). Nadien kan iedereen via een nog nader te bepalen kanaal(FB of website) zijn stem uitbrengen om de beste van de dag te bekronen tot winnaar!

LOCATIE: O'Neill Beachclub Blankenberge, Zeedijk 245

WAITING PERIOD*: ON voor 22-23 april

INSCHRIJVEN: kan enkel via onderstaande formulieren! Het inschrijfgeld van 15 € is op de dag van de wedstijd ter plaatse te betalen. In het inschrijfgeld zit een goodie bag, drankbonnetje en een bonnetje voor een belegd broodje. Opgelet, voor SUP en GOLFSURF is er een afzonderlijk formulier!

*Twee dagen voor elk wedstrijdweekend kom je via de Belgische Surf Federatie pagina en FB Beachclubblankenberge pagina te weten of er golven op het menu staan, en of de KOTP het komende weekend kan doorgaan. (20 en 27 april en 4 mei, rond 20h in de avond)

Golfsurf wedstrijd info en inschrijvingen

Golfsurf wedstrijd info en inschrijvingen

Het is een alternatieve wedstrijd die open is voor shortboads (maximum.... Lenght). De prijzen in de einduitslag zullen als volgt verdeeld worden: heren, dames en jeugd (telkens 1° van het klassement).

Er wordt gesurft in 2 zones, met telkens 8 surfers per zone in een heat van 30 min. Het is de bedoeling dat iedere surfer 2 heats op het water is. De wedstrijdzones zullen duidelijk aangeduid worden door middel van beachflags aan de waterlijn. De grens van de wedstrijdzone is de denkbeeldige lijn loodrecht vanaf het strand richting zee vanaf deze beachflags.

De juryleden houden rekening met volgende officiële ISA richtlijn bij het scoren van golven:

"The surfer must perform radical controlled manoeuvres in the critical sections of a wave with speed, power and flow. Innovative/Progressive surfing as well as the Combination and Variety of Repertoire (of MAJOR manoeuvres) will also be taken into consideration when rewarding points for a surfers performance. The surfer who performs to the criteria above, exhibiting the maximum Degree of Difficulty and Commitment on the waves shall maximize his/her scoring potential."

De 3 beste scores per heat worden opgeteld en dienen als eindresultaat.

Het maximaal aantal deelnemers van 32 is ingeschreven!

WEDSTRIJD IS VOLZET, HET FORMULIER IS AFGESLOTEN

SUP wedstrijd info en inschrijvingen

SUP wedstrijd info en inschrijvingen

Een open sup wedstrijd waarbij alle maten van supboards zijn toegelaten. Er kunnen vooral punten verdiend worden met je juiste "Style".

De 2 beste scores per heat worden opgeteld en dienen als eindresultaat. Op het einde van deze wedstrijd is er 1 winnaar. Er wordt gesupt in 2 zones, met telkens 8 suppers per zone in een heat van 30 min. Het is de bedoeling dat iedere supper 2 heats op het water is. De wedstrijdzones zullen duidelijk aangeduid worden door middel van beachflags aan de waterlijn. De grens van de wedstrijdzone is de denkbeeldige lijn loodrecht vanaf het strand richting zee vanaf deze beachflags.

Zowel longboard SUPS als wave SUPS worden toegelaten, bij minimum 6 deelnemers per type worden er 2 klassementen opgemaakt en zijn er uiteraard 2 winnaars.

De 3 beste scores per heat worden opgeteld en dienen als eindresultaat. Maximaal aantal deelnemers: 16 (vol = vol)

Foto Wedstrijd

Foto Wedstrijd

Tijdens de hele duur van de wedstrijd zal de organisatie een aantal fotografen inhuren om iedereen zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Binnen de 24u zal de jury de beste foto van iedere deelnemer uitkiezen en die online zetten. De foto 6 volle dagen na het evenement om 00u00 de meeste stemmen heeft, is de winnaar. Iedere deelnemer zal zijn akkoord moeten geven voor de publicatie van zijn/haar foto. Iedere deelnemer zal binnen de 24u ook melding krijgen van hoe en waar er gestemd kan worden voor zijn/haar foto.