Opleiding

De Vlaamse Yachting Federatie organiseert in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool sporttakgerichte opleidingen.

Heb je zin om les te geven en je passie voor surfen door te geven aan jong of oud, kijk dan vlug hieronder welke opleidingen je allemaal kan volgen!

Een trainer in een sportclub die een opleiding wil volgen, kan 3 opleidingsniveaus doorlopen.

Voor de beginnende lesgever is er de basisopleiding Initiator. De initiator begeleidt beginnende en recreatieve surfers op clubniveau.

Daarna kan men zich vervolmaken via het opleidingsniveau Instructeur B en/of Trainer B. De instructeur B begeleidt recreatieve en/of competitieve surfers tot op het provinciaal/landelijk niveau. De Trainer B begeleidt competitieve surfers tot het nationaal niveau.

Trainers die sporters op een hoog niveau willen begeleiden, kunnen tenslotte de opleiding Trainer A volgen. De trainer A begeleidt competitieve surfers tot het internationaal niveau. Hij/zij kan ook tewerkgesteld worden in de door de overheid erkende en gesubsidieerde topsportscholen.

Voor hen die echter al zin hebben om les te geven, maar nog te jong zijn om te starten met de initiator-cursus, bestaat er vanaf 2010 een opleiding Aspirant-Initiator. Met dit getuigschrift kan je onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever beginnende surfers begeleiden.

Hier vind je de presentatie omtrent de kaderopleidingen 2016.